Trossamfund aflyser gudstjenester og fredagsbøn

Både de danske biskopper og flere muslimske organisationer aflyser nu aktiviteter.

Mange trossamfund i Danmark lukker ned for aktiviteter. Det kommer, efter at alle trossamfund onsdag aften under regeringens pressemøde blev opfordret til at aflyse på grund af corona-smittefare.

Det fik Folkekirkens biskopper til at sende nye retningslinjer ud til alle kirker og aflyse samtlige gudstjenester og offentlige arrangementer i sognegården de næste 14 dage. Det skriver Kristeligt Dagblad

Dog fremgår det af biskoppernes retningslinjer, at man fortsat vil afholde dåb, vielser og begravelser, så længe 'man afpasser efter forholdene og holder arrangementerne med under 100 deltagere'.

Andre trossamfund skal følge trop
Aflysningen af gudstjenester så kirkeministeren, Joy Mogensen (S), som et godt eksempel, som andre trossamfund bør følge.

- Jeg opfordrer alle anerkendte trossamfund til på samme måde i de kommende 14 dage at aflyse religiøse handlinger som gudstjenester, fredagsbøn, messe og andre arrangementer, hvor mange personer er forsamlet på samme sted. I stedet kan prædikener måske videooptages og uploades på jeres hjemmeside, skrev hun i en pressemeddelelse. 

Flere muslimske organisationer har nu også valgt at aflyse en række aktiviteter som følge af coronavirus. Eksempelvis aflyser flere moskéer sine daglige fem bønner, fredagsbøn samt undervisning, indtil andet meldes ud. Det fremgår af et brev fra flere muslimske organisationer. Det skriver Berlingske.

Ritzau / jeg 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev