Trivsel skal højnes og fagligt efterslæb løftes
Der er flere penge på vej til folkeskolen.
Foto: Thomas Lekfeldt, Ritzau Scanpix

Trivsel skal højnes og fagligt efterslæb løftes

Yderligere 295 mio. kr. skal hjælpe coronaramte elever i folkeskolen og på erhvervsuddannelserne.
1. JUN 2021 10.01

TEMA: Corona

Tidligere i år blev der afsat 600 mio. kr. til bedre trivsel blandt skolebørn og studerende.

Endnu en bred politisk aftale, som skal sikre bedre trivsel og løfte det faglige efterslæb i folkeskolen samt på ungdoms- og voksenuddannelser oven på coronanedlukninger, er kommet på plads, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

Aftalepartierne er enige om at afsætte yderligere 295 mio. kr. til formålet. Her får skolerne større frihed til at indrette hverdagen. Eksempelvis med kortere skoledage. Desuden forlænges uddannelserne på erhvervsuddannelserne, som har været hårdt ramt.

Bag aftalen står regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.

Det er ikke første gang, at der i år afsættes penge til området. Tidligere i år blev partierne enige om at afsætte 600 mio. kr. til coronaramte elever. Her var der især fokus på elever med afsluttende eksamener til sommer. De yderligere 295 mio. kr. er målrettet efteråret 2021. Altså det kommende skoleår.

Værksteder lukket

- En af de vigtigste ting i denne aftale handler om at få forlænget uddannelserne på erhvervsuddannelserne. Fordi det er klart, at der hvor man har meget praktisk undervisning, kan man have tabt noget ganske særligt i denne periode, da man ikke har haft adgang til værkstederne, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Formand i Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen hilser aftalen velkommen.

- Helt generelt frigiver den her aftale vigtige lærerressourcer, så lærerne kan koncentrere sig om kerneopgaven - nemlig at give eleverne undervisning af høj kvalitet. Det er meget vigtigt efter en lang periode med hjemmeundervisning, siger han i en skriftlig kommentar.

Ritzau