Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tre kommuner vil opføre havvindmølleparker

København, Aarhus og Sønderborg vil som de første kommuner involvere sig direkte i etableringen af store vindmølleparker
KORT NYT27. OKT 2011 6.22

KØBENHAVN / AARHUS / SØNDERBORG: De store planer omfatter fire såkaldt kystnære havmølleparker på i alt 500 megawatt. Lykkes det kommunerne at gennemføre projekterne, bliver det samlet set det største, der endnu er opført på dansk grund, fortæller Jyllands Posten.

Planen er ifølge Per Jacobsen, direktør i Københavns Energi og talsmand for de tre byers initiativ, der kalder sig Kystnære Havvindmøller, at få Folketingets opbakning til planerne og finansieringen bag. De vil kunne realiseres i løbet af tre-fire år. De store kommunale vindmølleplaner splitter partierne på Christiansborg.

- Kommunerne skal ikke lege med borgernes penge på den måde. Kommunerne skal tage sig af borgerne og sørge for, de har ordentlige forhold, siger Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt til avisen.

Socialdemokraternes klima- og energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil derimod er meget begejstret for ideen. Hun mener, at spørgsmålet om, hvad kommunerne bør bruge skattepenge på, er irrelevant.

mou