Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tre kommunale SF'ere sigter mod Folketinget

KORT NYT2. DEC 2020 15.03

I Københavns Omegns Storkreds stiller Gladsaxes viceborgmester, Serdal Benli, op igen, oplyser Albertslund Posten. Storkredsen gav ved FV19 et kredsmandat til Ina Strøjer-Schmidt, men Benli fik også et godt valg og er nu partiets førstesuppleant. Hvert andet år stemmer medlemmerne om rækkefølgen, og denne gang stiller SF op på en sideordnet liste, men med en prioriteret kredskandidat, der kommer til at stå øverst.

I Fyns Storkreds er der også et byrådsmedlem på SF-listen, oplyser TV2 Fyn. Det er Abdirashid Abukar Abdi, som i juni forlod Alternativet til fordel for SF, hvor han blev nummer to i byrådsgruppen sammen med rådmand Brian Dybro. På Fyn fik SF ved FV19 valgt Karsten Hønge på et kredsmandat. Nummer to er tidligere regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden Lise Müller, der ved FV19 blev første suppleant i Nordsjællands Storkreds og altså nu har skiftet kreds.

I den storkreds stiller nuværende MF Trine Torp op igen, skriver sn.dk. Hun sad i byrådet i Halsnæs fra 2009 til 2015, da hun efter parti-reglerne forlod byrådet, da hun kom i Folketinget.

ka