Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tre danske kommuner med i kampen om 'Nordisk Energikommune'

Albertslund, Bornholm og Ringkøbing-Skjern er kommet med i opløbet og skal nu konkurrere mod andre nordiske kommuner om æren. Konkurrencen skal understøtte og synliggøre de udvalgte kommuner for deres bæredygtige energi- og klimaløsninger

ALBERTSLUND/BORNHOLM/RINGKØBING-SKJERN: I Danmark havde 12 kommuner tilmeldt sig konkurrencen, og en national bedømmelseskomité med adm. direktør Mads Lebech som formand har altså nu udvalgt de tre kommuner, Albertslund, Bornholm og Ringkøbing-Skjern, der videre skal repræsentere Danmark i konkurrencen om at blive Nordisk Energikommune 2011.

De tre nominerede blev offentliggjort af klima- og energiminister Lykke Friis (V) ved en seance i Nordisk Ministerråds lokaler i dag.

De nominerede kommuner går videre i konkurrencen og vil senere på foråret blive bedømt af en nordisk bedømmelseskomité med repræsentanter fra alle nordiske lande. Den endelige vinder af titlen som Nordisk Energikommune 2011 vil blive udnævnt ved en event i Finland medio juni.

Nordisk Råd ønsker med konkurrencen 'Nordisk Energikommune 2011' at skabe et udstillingsvindue for lokale nordiske energiløsninger i både regionalt og internationalt regi, og det skal medvirke til at øge bevidstheden om bæredygtige energiløsninger hos de lokale aktører og skabe en platform for samarbejde mellem nordiske kommuner.

mou