Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
De landsdækkende medier kom under konstitueringsfasen ved KV17 til Slagelse, hvor der var politisk tumult, indtil John Dyrby Paulsen (S) kunne kalde sig borgmester.

KV21:
Tre borgmestre er spidser igen - i både stabile og tumultarisk byråd

Følg de seneste navnenyheder op til KV21 fra Ikast-Brande, Køge, Slagelse, Fredericia, Odense, Randers, Nyborg og Vordingborg.
21. AUG 2020 11.06
TEMA: KV21

At Lars Krarup er stoppet som V-spids i Herning og netop blevet erstattet af Dorte West er ikke eneste midtjyske V-nyhed, når det gælder KV21:

I Ikast-Brande er den siddende borgmester Ib Lauritsen (V) blevet genvalgt som spids, oplyser Brande-Bladet. Han sidder i sin første periode i byrådet, hvor V har ni ud af 23 pladser.

Når det gælder personlige stemmer ved KV17 blev borgmesteren med sine 1.604 overgået af sin tidligere partifælle Annette Mosegaard (K), der fik 1.850. De næste var Frank Heidemann (S) med 1.499, Simon Vanggaard (DF) med 914 og Lars Lyhne med 759.

I Køge fortsætter borgmester Marie Stærke ifølge Sjællandske som S-spids. Hun sidder i sin tredje periode som borgmester - afbrudt af en enkelt periode med Flemming Christensen (K). Hun har denne gang fået en ny udfordrer fra V, der ved KV17 gik en del tilbage: Ken Kristensen.

Stærke fik ved KV17 solid personlig opbakning med 6.944 stemmer foran Flemming Christensen med 2.401, den tidligere V-spids Mette Jorsø, der siden er blevet løsgænger, med 1.645, den tidligere borgmester-vikar Thomas Kielgast (SF) med 1.213 og den nye V-spids Ken Kristensen med 898.

I Slagelse er borgmester John Dyrby Paulsen (S) ifølge Sjællandske også udpeget som spids igen i byrådet, der i perioder har været præget af politisk tumult og dårligt samarbejde. Han sidder i sin første periode med den usædvanlige aftale om at kunne dele borgmesterposten med Villum Christensen (LA). En aftale, der dog blev ophævet i juni 2019 af 'hensyn til den politiske stabilitet'.

Dyrby har op til KV21 fået ny udfordrer fra V i skikkelse af Knud Vincents, der har afløst tidligere borgmester og nuværende MF Stén Knuth. Samme Knuth fik ved KV17 flest personlige stemmer - 5.752 - foran John Dyrby med 3.869, tidligere borgmester Lis Tribler (S) med 2.250, Ann Sibbern (DF) med 1.795 og Helle Blak (SF) med 1.326.

I Fredericia er Peder Tind (V) genudpeget som spids, oplyser Fredericia Dagblad. Venstre er gået tilbage ved de seneste tre valg og har i dag fire pladser ud af de 21 i byrådet, hvor S har absolut flertal med 13 pladser og Jacob Bjerregaard (S) som borgmester.

Tind var V-spids for første gang ved KV17, hvor han fik næstflest personlige stemmer med 1.451 efter Bjerregaards høje scoring på 9.574, men foran Susanne Eilersen (DF) med 1.295, Lars Ejby Pedersen (S) med 666 og Karsten Byrgesen med 633. Han blev valgt for DF, men blev efter få dage løsgænger og er for nylig skiftet til NB.

I Odense er det siddende byrådsmedlem Christel Gall (DF) blevet fravalgt af medlemmerne som spids, skriver Fyens Stiftstidende. Ifølge hende selv blev hun på valgmødet anklaget for at være egenrådig og holde medlemmer udenfor, og på den baggrund vil hun ikke stille op igen. Den anden DF'er i byrådet, Pernille Bendixen, stiller heller ikke op igen. Ny spids blev regionsrådsmedlem Carsten Sørensen.

I Randers har SF valgt Rosa Lykke Yde som spids, oplyser Randers Amtsavis. Hun sidder i dag i en enmandsgruppe i byrådet, efter hun afløste Charlotte Broman Mølbæk, som stoppede, da hun trådte ind i Folketinget efter FV19. På SF's liste ses nu også tidligere byrådsmedlem for Beboerlisten, Jens Laursen.

I Vordingborg har De Radikale genvalgt Michael Larsen som spids, oplyser Sjællandske. Også han sidder i en enmandsgruppe i byrådet - i sin første periode i denne omgang.

I Nyborg har Enhedslisten valgt ny spids i form af Melissa Meulengracht, der erstatter Benny Pieszak, skriver Fyens Stiftstidende. Partiet skal forsøge at genvinde en plads i byrådet, efter at man røg helt ud sidste gang.