DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tre ansatte på plejehjem i Helsingør er smittet med corona

KORT NYT24. JUL 2020 11.50
TEMA: Corona

HELSINGØR: Tre medarbejdere er konstateret smittet med coronavirus på plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad. Fredag vil alle borgere og medarbejdere på plejehjemmet derfor blive testet for coronavirus. Det vil ske ved hjælp af en af Region Hovedstadens podningsvogne.

De tre medarbejdere, der er blevet testet positive for virusset, arbejder alle på plejehjemmets demensafsnit. Mette Lene Jensen (V), der er formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget i Helsingør Kommune, fortæller til Helsingør Dagblad, at kommunen arbejder 'meget alvorligt på sagen' og opfordrer til ikke at besøge plejehjemmet. Hvis smitten viser sig at være mere udbredt, kan det blive til et forbud, oplyser Mette Lene Jensen til Helsingør Dagblad.

Arbejdet med smitteopsporing er i gang. Men det er endnu for tidligt at sige, om én eller flere medarbejdere har taget smitten med på arbejde for derefter at smitte sine kolleger - eller om de ansatte er blevet smittet andre steder. For at forhindre at smitten spreder sig blandt beboerne, som er i risikogruppen for at blive alvorligt syge af virusset, skal alle beboere og ansatte fremadrettet testes engang om ugen, indtil der ikke længere er flere positive test.

Ritzau