DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Tour de France-ledelse vil ændre datoer for danske etaper
Den 4. februar præsenterede erhvervsminister Simon Kollerup (S), løbsdirektør for Tour de France, Christian Prudhomme, overborgmester og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark, Frank Jensen (S) og borgmestre fra de fire øvrige mål- og startbyer samt borgmestre fra de danske gennemkørselskommuner de tre indledende etaper af Tour de France 2021 under titlen Grand Départ Copenhagen Denmark. Nu er det uvist, om planerne kommer til at holde.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Tour de France-ledelse vil ændre datoer for danske etaper

Tour de France står lige nu til at falde sammen med det udskudte OL i Tokyo og ønsker derfor at ændre startdatoen. Det huer hverken overborgmester i København Frank Jensen (S) eller borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen (S).
28. JUN 2020 14.00
TEMA: Corona

Ledelsen hos Tour de France ønsker at få ændret startdatoen for det store franske etapeløb, der næste år begynder i Danmark. Det siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S), der er bestyrelsesformand i selskabet bag den danske Tour-start, til DR.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået en henvendelse fra Tour de France-ledelsen, at de gerne vil drøfte den kontrakt, de har med os med de datoer, hvor Touren skulle starte Danmark i 2021, siger Frank Jensen.

Årsagen til den ønskede udskydelse er, at Tour de France næste år kolliderer med OL i Tokyo, der er blevet udskudt fra i år til 2021. Der skal køres tre etaper i Danmark den 2., 3., og 4. juli. Touren fortsætter frem til 25. juli, mens OL begynder 23. juli. Frank Jensen vil ikke oplyse, præcis hvor mange dage Tour-arrangøren, ASO, ønsker at flytte startdatoen.

Ifølge Frank Jensen er der udfordringer ved at flytte datoerne, blandt andet på grund af EM i fodbold, der ligeledes er blevet udskudt til næste år, og som delvist skal afvikles i København. Det krævede langvarige forhandlinger at finde frem til en løsning, hvor både EM og Tour de France kunne afvikles i den danske hovedstad. Den sidste EM-kamp i København næste sommer er planlagt til 28. juni, hvor der skal spilles ottendedelsfinale i Parken.

Meget udfordrende, hvis datoen skal rykkes

Borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen (S) deltog også i mødet med Tour de France-ledelsen, og han er ikke meget for at flytte datoerne. Derfor arbejder han på, at datoerne skal forblive, som de er, skriver JydskeVestkysten.

- Det vil være meget udfordrende for os, hvis datoen skal rykkes. Vi har mange planer, der skal ændres, kontrakter, der skal ændres. Og hoteller og andre overnatningssteder, der er booket fuldt ud. Det er klart, det vil give kæmpe udfordringer i for alle byer i Danmark, der får besøg af touren. Det er ikke kun Sønderborg, siger han.

Den tredje og sidste etape i Danmark skal således muligvis ikke slutte som planlagt med en 183 kilometer lang etape fra Vejle til Sønderborg. Ruten i Sønderborg Kommune er 30 kilometer og går forbi Gråsten Slot, Dybbøl Banke, Alsik Hotel, Sønderborg Slot og Als' kyst. Ruten i Sønderborg By er 11 kilometer. Kommunen arbejder på et 100-dages optakts-program, og der vil - såfremt planerne holder - også være genforeningsmarkeringer, som er flyttet fra i år.

Ritzau / eo