dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Sønderborg klassificerer nu sine bakker
Gråsten Cykelklub holder stop ved skiltet i Broager i forbindelse med en træningsaften. Hældningen på 3,9 pct. er gennemsnitlig for hele bakkens strækning.
Foto: Kjeld Jacobsen

Sønderborg klassificerer nu sine bakker

Kommunen har fået dispensation af Vejdirektoratet til at sætte såkaldte bakkeklassificeringsskilte op.

SØNDERBORG: Ved nogle af bakkerne i Sønderborg-området vil man nu opdage et nyt skilt, der viser vejens stigning og bakkens længde. Sønderborg Kommune har fået dispensation af Vejdirektoratet til at sætte såkaldte bakkeklassificeringsskilte op, oplyser kommunen. 

Cykelforum Sønderborg har siden sin etablering i maj 2017 ønsket at få sat fokus på de gode cykelbakker. Det er endelig lykkedes, og Egen Bakke ved Guderup og Vemmingbund Bakke ved Broager skilter nu med stigningsprocent. Forventningen er, at skiltene tiltrækker motionister og cykelturister, der kommer for at dyste mod sig selv eller andre.
 
- Der findes forskellige apps, hvor cykelentusiaster konkurrerer med hinanden bl.a. på stigninger. Det betyder meget, at stigningen er synliggjort på den måde – det bliver helt automatisk til en attraktion, som cykelentusiaster og andre, der søger efter gode udfordringer på to hjul, søger hen til, siger Cykelforums talsmand Flemming Nielsen.
 
- Vi er den første kommune, der har fået dispensation til at prøve det her af, og det er jeg rigtig stolt af. Sønderborg er en cykelkommune, og vi arbejder aktivt med at gøre cykling attraktivt på flere niveauer. Vores borgere cykler rigtig meget, men vores smukke strækninger tiltrækker også mange cykelturister for slet ikke at tale om helt store løb som PostNord Danmark Rundt og Tour De France, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard (Fælleslisten).

  • Skiltene blev sat op for nylig, og skal i første omgang stå der i en prøveperiode på ét år.
  • Herefter skal skiltningen evalueres.
  • Det er Sønderborgs ambition om at blive den mest cyklende kommune i Syddanmark.

ka

Rettet 19. juni kl. 9.58: I første version fremgik det, at Sønderborg skulle være første kommune til at klassificere bakker, men den holder ikke. Vejle har haft samme skiltetype siden 2017.