Torsten Gejl fortsætter ene mand i Folketinget for Alternativet
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Torsten Gejl fortsætter ene mand i Folketinget for Alternativet

Partiets eneste tilbageværende folketingsmedlem har efter en tænkepause besluttet, at han ikke vil følge i de fire andre MF'ers fodspor og blive løsgænger.
12. MAR 2020 13.29

FOLKETINGET: Efter flere dages betænkningstid har det eneste tilbageværende medlem af Alternativets folketingsgruppe, Torsten Gejl, valgt at fortsætte i partiet og dermed blive ved med at repræsentere partiet i Folketinget.

- Jeg har trukket lidt luft ind og holdt et møde med min storkreds, og jeg har talt med rigtig mange mennesker i Alternativet.

- Jeg har haft et håb om, at Alternativet kunne fortsætte, en lyst til at fortsætte og en tro på Alternativet. Og det er i den grad blevet bekræftet af medlemmer, byrødder, regionsfolk og bestyrelsesmedlemmer over hele landet.

- Så jeg har besluttet mig for at blive på Christiansborg, at blive i Alternativet og sørge for, at Alternativet består, siger han til Ritzau.

Vennerne blev løsgængere
Mandag blev Torsten Gejl efterladt eftertrykkeligt på perronen, da blandt andre partistifter og tidligere politisk leder Uffe Elbæk efter længere tids intern uro meldte sig ud af partiet. Det samme gjorde Rasmus Nordqvist, Sikandar Siddique og Susanne Zimmer, og alle fire er nu løsgængere i Folketinget.

Krisen knytter sig til Alternativets politiske leder Josephine Fock, der blev valgt som leder 1. februar. Hun er efterfølgende blevet beskyldt for krænkende adfærd, da hun sad i Folketinget fra 2015 til 2018.

Et ikke helt overbevisende flertal i Alternativets hovedbestyrelse har bakket op om Fock som leder efter at have undersøgt sagen. Torsten Gejl vil ikke længere tale om, hvad der er sket eller ikke sket.

- Jeg er ikke fortsat i Alternativet for at åbne den æske igen. Nu har medlemmerne bedt os, bedt mig, inderligt om at fortsætte med at være i partiet og samarbejde med Josephine Fock. At kigge på fortiden igen, det har vi været igennem, og det har kostet fire folketingsmedlemmer. Den del af fortællingen må snart være færdig, siger Torsten Gejl.

Han prøvede 'til det sidste' at få Uffe Elbæk, Rasmus Nordqvist, Sikandar Siddique og Susanne Zimmer til at blive i partiet, siger han, men forgæves.

Trods krisen tror han på partiets fremtid - også i Folketinget.

- Vi blev erklæret døde, da vi blev født. Vi blev erklæret døde hen ad vejen i 1.000 sammenhænge. Men vi lever endnu, siger Gejl.

Kun ét Alternativet
På spørgsmålet, om han med garanti bliver siddende valgperioden ud, svarer han:

- Der er ingen, der kan garantere noget. Men jeg har ikke tidsbegrænset mig.

Josephine Fock er glad for Torsten Gejls beslutning, da partiet så slipper for at skulle indsamle vælgererklæringer ved næste valg.

- Jeg er utrolig glad for, at Torsten har valgt at blive i Alternativet. Jeg har allerede talt en del med Torsten om alle de ting, vi skal tage fat på, og jeg ser rigtig meget frem til det samarbejde vi nu skal have. Torsten er om nogen Alternativet, og der er kun ét Alternativet, siger hun med slet skjult henvisning til udbryderne.

Ritzau