Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
To vil efterfølge Struer-borgmester som S-spids

Opdateret: Der er valgt nye KV21-spidser: Hos R i Helsingør og SF i Brøndby. Og så trækker DF i Odsherred sig fra valgsamarbejde fra sidste valg.
6. DEC 2020 12.40
TEMA: KV21

Struer er en såkaldt svingkommune, hvor S og V nu på fjerde periode har skiftedes til at besætte borgmesterposten. Niels Viggo Lynghøj (S) har haft den i to af perioderne og meldte i oktober fra til at fortsætte.

Den lokale 3F-formand og byrådsmedlem Flemming T. Sørensen (S) var først til at melde sig som kandidat til at blive ny S-spids, og ifølge Dagbladet er viceborgmester John Christoffersen (S) nu også officielt meldt som kandidat. Partiforeningen forventer valget afgjort inden jul.

I Helsingør er der hos De Radikale genvalg til Christian Holm Donatzky som spids, oplyser Helsingør Dagblad. Han er eneste nuværende byrådsmedlem og kom ved KV17 i byrådet i valgforbund med LA. De Radikale havde med 1.742 stemmer nu selv nok til en plads, der i snit krævede 1.407 stemmer. LA fik 507. 

I Brøndby er Vagn Kjær-Hansen, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget, igen spids for SF, skriver Folkebladet. SF var i valgforbund med EL og R, og alle tre fik et mandat ud af det samarbejde med henholdsvis 889, 980 og 537 stemmer

I Odsherred trækker DF sig ifølge sn.dk fra sidste valgs tekniske valgsamarbejde med S, hvor også ALT var med. S fik 12 pladser, DF to og ALT ingen.  

- Vi har brug for at stå på egne ben og finde ind til kernen af DF's politik, siger gruppeformand Julie Jacobsen.

- Det giver en vis dynamik i et byråd, når et parti sidder med næsten absolut flertal, og vi har haft respekt for Thomas Adelskovs (S) måde at samle mange partier, men vi har også indgået mange kompromiser, når vi har forhandlet bag lukkede døre. DF har ofte indgået forlig for at trække aftalerne i en mere spiselig retning, men det har netop været kompromis og forlig.

Mandag 7. december rettet: I første version fik vi skrevet noget vrøvl om valgforbundet i Brøndby, så det afsnit er fjernet igen.