To solcelleparker i megaklassen på vej i Nordjylland

KORT NYT13. JUN 2022 13.58

AALBORG / VESTHIMMERLAND: To solcelleparker på hver 500 hektar skal ligge i Nordjylland - ved Brøndum i Vesthimmerland og ved Tylstrup i Aalborg Kommune, oplyser Nordjyske.

Selskabet St. Jørgen Energy A/S står bag, og på forhånd har selskabet lavet aftaler med ca. 40 lodsejere om arealerne i Vesthimmerland. Det fremgår, at anlæggene bliver nogle af de største i Europa - og forventes at koste i omegnen af to mia. kr. pr. stk. De to anlæg kommer hver til at kunne levere i omegnen af 500 megawatt - og hver vil kunne forsyne omkring 120.000 husstande med el. Anlægget i Vesthimmerland bliver, hvis det kommer op at stå, nabo til en af Europas største vindmølleparker i Nørrekær Enge.

I forvejen har virksomheden BioCirc udset sig Vesthimmerland, når det gælder om at skabe to energi-øer, der kan understøtte, at de fire energikilder el, brændstof, varme og gas alle transformeres til grøn energi. En omstilling, der vil gøre Vesthimmerlands Kommune mere end selvforsynende af vedvarende energikilder. Det projekt er døbt Vesthimmerland Go Green og vil med den fulde opførelse blive Danmarks største energi-ø på land.

ka