To nye SF-spidser og en genganger

KORT NYT22. JUL 2021 11.07

TEMA: KV21

I Glostrup og Tønder har SF hvert sted et enkelt byrådsmedlem, i Rudersdal ikke nogen. I Glostrup er der ifølge Folkebladet ny spids i Henrik Lund, der afløser det nuværende byrådsmedlem Palle Laustrup, der var spids ved KV17 og har ønsket at komme længere ned på listen. Flest personlige stemmer ved KV17 fik en helt tredje, Jonas Madsen, men partiliste-opstillingen sikrede altså valg til spidskandidaten.

I Tønder er der ifølge JydskeVestkysten ny spids i Bjarne Lund Henneberg. Han har på det seneste været partiets eneste repræsentant i byrådssalen, efter han afløste Mathilde Ziefeldt, der er gået på barsel. Ziefeldt stiller ikke op igen, men ud af seks opstillede er fire unge medlemmer af SFU.

I Rudersdal har SF ingen plads og har ikke haft det, efter partiet mistede begge sine mandater ved KV13. Dorthe Nørbo er her spids igen, og SF er med i alt otte kandidater gået sammen med EL i valgforbund, oplyser sn.dk. De to partier var også sammen ved KV17, hvor EL fik en enkelt plads ud af det.

ka