DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

To ny spidser hos SF, der også afviser desorienteret kandidat

KV21-nyheder fra Socialistisk Folkeparti på Ærø, i Mariagerfjord, Rebild, og Faaborg-Midtfyn.
19. JUN 2021 10.44
TEMA: KV21

SF i Mariagerfjord har valgt byrådsmedlem Peder Larsen som spids igen, fremgår det af Fjordavisen.nu. Han var også spids ved KV17 og har partiets enlige plads ud af de 29 i byrådet.

I Rebild er der også ny spids, oplyser TV2 Nord. Her kom partiet ikke i byrådet ved KV17, men Leif Hørsmann kom på visit og repræsenterede partiet i 14 måneder. Han kom fra Den Sociale Fællesliste, da listen gik i opløsning, men vendte i maj tilbage, da frontfiguren Allan Busk alligevel meldte sig klar til KV21.

Nu har partiet enstemmigt valgt Morten Kamstrup, der er ansat i Danmarks Lærerforening, som spids. Han afløser Anette Bruun Hansen på den post.

Ærø er Minna Henriksen spids igen, oplyser Fyens Stiftstidende. SF har her blot en enkelt plads ud af 15, og hun har prøvet at sprænge listen ved KV09, ryge ud ved KV13 og ind igen ved KV17.

- Jeg kunne virkelig godt tænke mig at få nogle flere ind i kommunalbestyrelsen. Denne her periode, hvor jeg har siddet alene og har repræsenteret et parti, har været enormt hård. Man skal jo sætte sig ind i det hele, fordi man ikke har en ved siden af, der kan tage noget af læsset. Jeg ved godt, at jeg ikke er den eneste, der sidder alene, men det ændrer ikke på, at det er et stort arbejde, siger hun til avisen.

I Faaborg-Midtfyn har SF afvist et medlem i at stille op til KV21, fordi han ikke lever op til partiets regel om at have været medlem i et år. Det er Niels Buhl, der tidligere har stillet op for SF ved KV17 uden at komme ind - og har haft en flirt med den nye Lokallisten, hvor den tidligere V-politiker blev spids.

Lokalformand Torben Smith siger til Fyens Stiftstidende, at det ikke lader til, at Buhl "har haft helt styr på sin politiske orientering". Buhl har nu meldt sig ud af SF - for anden gang - og siger, at han nu helt har opgivet ideen om at opstille til kommunalvalget. Han har tidligere i Assens været opstillet for Forenede Demokrater.

Torben Smith var selv det ene af SF's nuværende to byrådsmedlemmer, men stoppede i januar efter 38 år og blev erstattet af Lea Haahr, der nu er spids.