dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
To naturbusser skal give luft i dagtilbuddet
De to naturbusser er udsmykket af Billedskolen Horsens.
Foto: Horsens Kommune

To naturbusser skal give luft i dagtilbuddet

Specialindrettede busser er en bedre løsning end midlertidige byggerier, når der mangler plads til de mindste, mener Horsens Kommune.
25. AUG 2020 9.40

HORSENS: Det stigende børnetal i Horsens giver udfordringer med pladsen i de mange dagtilbud. Den udfordring skal to busser nu være med til at løse.

Idéen med de to busser er, at de skal være tilknyttet de dagtilbud, som står med midlertidige kapacitetsudfordringer, så de dagligt kan sende omkring 20 børn afsted ud i naturen.

- Jeg er virkelig glad for den her løsning, som jeg synes er rigtig god både for de børn, der kommer afsted med bussen, og de børn, der bliver tilbage. Busserne giver mulighed for mere plads og luft både for pædagoger og børn, siger Lone Ørsted (S), der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Busserne er speciallavet i Tyskland, så de passer til vuggestue- og børnehavebørn. Det betyder, at der både er sovepladser, pusleplads, justerbare borde, garderobe, et lille køkken og et toilet til børnene.

Der er desuden solceller på taget af begge busser, og det gør, at der er strøm nok til, at bussen kan generere strøm til køleskabet aircondition og varmepumpen, når børnene er på tur. 

Mere fleksibelt end pavilloner

- Tanken bag er, at busserne skal fungere som en erstatning for de midlertidige byggerier, der nogle gange laves, når vi har kapacitetsproblemer i institutionerne. Det betyder, at det bliver langt mere fleksibelt for os, fordi bussen kan flytte derhen, hvor pladsudfordringerne er. På den måde kan vi handle hurtigere og med færre omkostninger, end når vi skal etablere de midlertidige bygninger, siger Anne Bust, der er dagtilbudschef i Horsens.

- Nu glæder vi os til, at vi kommer ordentligt i gang med at bruge dem. Vi har også taget kontakt til vores egen naturafdeling i kommunen, så vi kan få inspiration til, hvor vi kan køre hen på tur, ligesom vi også en gang i mellem kan tage afsted med vores naturvejleder, så børnene kan lære en masse om naturen, siger Anne Bust.

I første omgang har kommunen kontrakt på busserne i tre år.

ak