Det har kostet politiet i alt lige over to mio. kr. i erstatning, at betjente hindrede borgere i at ytre sig og demonstrere under besøg af kinesiske ledere. 104 erstatningskrav er blevet vurderet, oplyser politiet til Ritzau. To har fået afslag, mens en tredje har fået et delvist afslag. De resterende 101 har fået medhold og 20.000 kr. hver i erstatning.
Det var under præsident Hu Jintaos statsbesøg i juni 2012, at politiet flere gange greb ind og krænkede borgernes grundlæggende rettigheder. Politiet ville hindre, at præsidenten kunne se de demonstranter, der ville gøre opmærksom på deres holdning til spørgsmålet om Tibet.
En betjent har fortalt, at en person, der fik frataget et tibetansk flag, 'overhovedet ikke' udgjorde en sikkerhedsrisiko, en forklaring der er indgået i Københavns Politis afgørelse. I 2017 fastslog Tibetkommissionen, at politiet gav klart ulovlige ordrer om, at borgeres kritiske ytringer ikke måtte være synlige for præsidenten og hans følge.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.