DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
To genvalg og et nyvalg af SF-spidskandidater
Miljø- og planudvalgsformand i Skanderborg Claus Leick (SF) her sammen med daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) ved et boringsnært beskyttelsesområde i Gl. Hørning.
Foto: Stine Rasmussen, Ritzau Scanpix

KV21:
To genvalg og et nyvalg af SF-spidskandidater

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater for SF til KV21 i Skanderborg, Viborg og Slagelse - og så et venstrefløjs-valgforbund i Vordingborg.

I Skanderborg er der i SF genvalg som spids til miljø- og planudvalgsformand Claus Leick (SF), skriver Ugebladet Skanderborg. SF har to ud af 29 pladser i byrådet og er med i konstitueringen bag borgmester Frands Fischer (S) - ligesom EL og ALT. Leick har været SF-spids og valgt som sådan siden KV09.

I Viborg har SF derimod et nyt navn øverst på listen, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Det er nuværende byrådsmedlem Elo Nielsen, som erstatter Kai O. Andersen, der stopper efter denne periode. 

I en urafstemning fik Elo Nielsen 34 stemmer, mens der var 32 til Mikael Løvschall og 27 til Marianne Gaardsdal, som så ryger ind på de næste to pladser på stemmesedlen. SF har to ud af 31 pladser i byrådet, hvor V har borgmesterposten - Ulrik Wilbek. Her er SF også med i konstitueringen, hvor kun EL stod udenfor. 

I Slagelse er der genvalg til Jørgen Grüner som SF-spids, oplyser VD Online. Han er formand for Miljø, Plan og Landdistriktsudvalget og i det civile liv økonomisk konsulent i Bupl. Indtil i sidste uge sad han i en tomandsgruppe i det 31 mand store byråd, men Helle Blak har netop forladt partiet, så nu er han ene mand.

Her er John Dyrby Paulsen (S) borgmester i en lidt usædvanlig konstituering mellem S, SF, EL og LA - 16 ud af 31 mandater.

SF er også inde i billedet i Vordingborg, hvor der nu er et valgforbund anmeldt i venstre side af byrådet, skriver sn.dk. Socialdemokratiet, SF, EL, Alternativet og De Radikale fortsætter dermed deres valgforbund fra KV17.

Dengang endte det med 13 pladser til S, og en til hver af de fire små partier. De samme partier konstituerede sig bag borgmester Mikael Smed (S), der er i en første periode på den post.