dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

To 18-årige erkender bombetrusler imod skoler på Aula

To 18-årige mænd erkender, at de har sendt bombetrusler til flere skoler igennem andre elevers konti.
4. JUN 2021 13.08

- Hey alle sammen, jeg ville bombe skolen i morgen jeg har bomber på hele skolen hvis I ikke sender 5.000 dollar. Jeg er kommet med i Isis forums hvor jeg har mødt elektrikere som laver bomber for mig osv.

Sådan lyder en besked, som tre drenge skulle have sendt til en skole tilbage i 2019 igennem intranettet Aula.

Fredag sidder de tre drenge, som er i alderen 16-18 år, på anklagebænken i Københavns Byret. Det er første gang, at de tre møder hinanden i virkeligheden, forklarer den ene 18-årige. De har kun snakket sammen over nettet.

De tre har sendt eller forsøgt at sende bombetrusler til tre skoler, ifølge anklagerfuldmægtig Andreas Juhl. Derudover er de to 18-årige også anklaget for at have hacket en konto på det sociale medie Instagram.

De to 18-årige, som er tiltalt for bombetruslerne, erkender deres roller i sagen ved retsmødet fredag. De har tidligere nægtet sig skyldige. Den 16-årige er ikke tiltalt, da han var under den kriminelle lavalder på 15 år, da truslerne blev sendt.

Tænkt som vittighed

De tre har været medlem af en gruppe på nettet, hvor man udførte hacking. De startede med at ødelægge baner i computerspillet Minecraft for sjov.

- Det startede med at være en minecraftgruppe, men så senere hen blev det til det med Aula, siger den ene 18-årige.

Den anden 18-årige optog sin skærm, da de sendte truslerne, så der indgår en halv time lang optagelse i sagen.

- Dengang plejede jeg at optage de fleste samtaler, hvis der skulle ske et eller andet sjovt, siger han under sin forklaring.

De understreger begge, at det var tænkt som en vittighed.

Der blev sendt et billede af en person, der skulle ligne en kriger fra Islamisk Stat, som er pakket ind i en regnbuefarvet flag, for at det ikke blev taget alvorligt, siger de.

Den 16-årige er ikke tiltalt for truslerne, men under en afhøring i sagen, har han angivet en uskyldig person som hovedmand. Det kan han godt tiltales for, fordi det er sket, efter at han er fyldt 15.

Han nægter sig skyldig. Den 16-årige afgiver forklaring fredag eftermiddag.

Ritzau