DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sket i ugen :
Tilvalgt håndtryk, fravalgt vaccine og sygehussvindel

SKET I UGEN Borgmestre skal nu selv lægge håndflade til statsborgerskabsceremonier. En enkelt borgmester har desuden måttet lægge krop til covid-19.
8. MAJ 2021 9.42

Ugen lagde ud med en skærpelse af håndtryksloven. Ved ceremonier for nye statsborgere skal det fremover være borgmesteren selv, der lægger håndflade til. Et krav der savnede genklang hos flere af udlændingeminister Matias Tesfayes (S) partifæller blandt borgmestrene.

Coronaen satte som vanligt også præg på ugen. Som den anden vaccine blev Johnson & Johnson taget ud af det danske sortiment i den generelle vaccinationsplan. En beslutning der som konsekvens lagde fire uger til den samlede vaccineudrulning, så den nu ventes at vare næsten hele august med.

Samtidig, men naturligvis uden anden sammenhæng end den tidsmæssige, blev Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) testet positiv for covid-19. En mere positiv nyhed var, da skoler og kultur åbnede torsdag.

En anden sag fra sundhedssektoren er på vej til en foreløbig afslutning, idet den hovedtiltalte i en sag om svindel for to mio. kr. på Sygehus Lillebælt vil tilstå, når sagen kommer for retten senere i denne måned.