Tilsyn dropper lukning af Aarhus-bosted

KORT NYT2. JUL 2021 11.50

AARHUS: Socialtilsyn Midt frafalder sin påtænkte beslutning om at inddrage Borgercenter Nords tilladelse til at drive bosteder for borgere med handicap. Det har tilsynet meddelt kommunen, efter at kommunen har oplyst, at det botilbud, tilsynet kritiserede, lukker.

- Det er ingen hemmelighed, at det var den beslutning, vi gik efter, da vi valgte at tage Elev ud af ligningen ved at påbegynde en rekonstruktion af Elev Hus 5. Og jeg mener også, at det er den rigtige beslutning. De andre bosteder under Borgercenter Nord fortjener jo ikke at blive lukket ned på grund af den kritik, der har været af Elev Hus 5. Så jeg er tilfreds med, at det er den afgørelse, tilsynet er kommet frem til, siger direktør for social- og beskæftigelsesforvaltningen, Erik Kaastrup-Hansen:

Tilsynets påtænkte afgørelse om at fratage alle bostederne under Borgercenter Nord tilladelsen skyldes den nuværende tilsynsstruktur, hvor Borgercenter Nord har én tilladelse, der gælder for alle centrets bosteder. Men netop den struktur har socialforvaltningen været i gang med at ændre på siden sidste sommer, så hvert enkelt bosted fremover vil have sin egen tilladelse, oplyser kommunen.

 ibs