Aarhus lukker bosted efter lukketrussel mod borgercenter

KORT NYT28. JUN 2021 9.45

AARHUS: Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune har besluttet at lukke hus 5 i Bofællesskabet Elev efter at have været i dialog med Socialtilsyn Midt. Beslutningen kommer, efter at tilsynet har kritiseret forholdene og varslet at ville inddrage godkendelsen for hele Borgercenter Nord, som bofællesskabet i Elev hører under sammen med en række andre bosteder. Det skriver kommunen.

Bofællesskabet vil blive rekonstrueret og vil gradvist lukke ned over de kommende seks måneder. Der vil blive etableret et nyt bosted i samme bygning, hvor beboerne kan bo. Det nye bosted skal først godkendes af Socialtilsynet. Under rekonstruktionen skal bostedets målgruppe redefineres, og sammensætningen af medarbejdere og de faglige tilgange og metoder skal genovervejes.

Truslen om at lukke hele Borgercenter Nord kom, efter at Socialtilsyn Midt gennem længere tid har rettet skarp kritik af forskellige af centrets tilbud. Hus 5 i Bofællesskabet Elev er det seneste bosted, der har været under kritik for højt vikarforbrug, for mange uuddannede medarbejdere, samt at de faste medarbejdere på lavt timetal ikke indgår i kompetenceudvikling, personalemøder og supervision. Truslen om lukning af Borgercenter Nord var også i spil tilbage i september.

mh