DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Tilslutning af Thor til elnettet er ramt af forsinkelser

KORT NYT11. MAR 2020 9.58

Det kan ikke lade sig gøre at koble havvindmølleparken Thor i Nordsøen til elnettet i 2024, som det ellers var aftalt ved den seneste energiaftale, men i stedet vil tilkoblingen være forsinket et års tid til 2025, skriver Politiken

Det betyder, at Danmark altså kommer til at gå glip af en betragtelig mængde grøn energi, da Thor, når den står færdig i 2027, vil være Danmarks største vindmøllepark og kunne producere strøm til 800.000 husstande. I stedet skal Danmark hente strøm fra andre energikilder, som i nogen grad vil være fossile brændstoffer, siger professor i miljø- og ressourceøkonomi Jette Bredahl Jacobsen fra KU, der er medlem af Klimarådet, til avisen.

Årsagen til forsinkelsen med tilslutningen til elnettet ligger ifølge Wind Denmark hos myndighederne, da udbuddet på Thor har ligget for sent. Et politisk flertal uden om regeringen har nu skrevet til klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) for at sikre at udbudsprocessen kan begynde tidligere og dermed undgå lignende forsinkelser.

esl