Ti håndværkere anholdt på kommunalt byggeri

KORT NYT25. AUG 2021 14.25

HELSINGØR: Tirsdag kiggede Nordsjællands Politi forbi byggeriet af et nyt sundhedshus på Birkedalsvej i Helsingør. Det skete efter et tip om, at der blev benyttet ulovlig arbejdskraft på stedet. Tippet viste sig at være rigtigt, og ti ukrainske mænd blev anholdt og sigtet for ulovligt arbejde, skriver Helsingør Dagblad

Det er Helsingør Kommune, der er bygherre, og dermed er det kommunens ansvar at sørge for, at der ikke sker social dumping og bliver brugt ulovlig arbejdskraft på byggeriet af sundhedshuset, oplyser Jan Krog Islin, der er projektleder fra Helsingør Kommune. Han har nu bedt byggeriets hovedentreprenør Elindco om en redegørelse. 

- Det er jo ikke sådan at vi som kommune kan gå rundt at spille politimænd overfor hovedentreprenøren, hans underentreprenører og medarbejdere. Da Elindco vandt udbuddet om at bygge det nye Sundhedshus skrev de under på, at virksomheden ikke benytter ulovlig arbejdskraft og i øvrigt lever op til alle gældende regler og arbejdsklausuler, der findes på området, siger Jan Krog Islin.   

amp