Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Thisted bringer historien til de ældre

THISTED: Museum Thy og sundheds- og ældreafdelingen i Thisted Kommune er gået sammen om at bringe historien ud til kommunens ældre beboere. Det sker med en donation af bøger og dvd’er om historier fra og om Thy.

De bringes ud til alle kommunens plejecentre. Fælles for emnerne er deres forbindelse til Thy, og flere af bøgerne handler fx om lokale kunstneres liv og levned, idrætsliv, arkæologi og gamle gårde. Flere af bøgerne er også illustrerede, så både beboerne og de ansatte, som måske læser sammen, kan sende tankerne lidt på himmelflugt, oplyser kommunen.

 - Vi har fokus på at skabe rammerne for det gode hverdagsliv for beboerne, herunder forskellige aktiviteter, som giver mening for den enkelte og grupper i hverdagen. Under normale forhold har mange pårørende og frivillige jo deres gang på plejecentrene, men her i corona-tiden er alt meget anderledes. Derfor har vi et særligt fokus på, at beboerne får mulighed for individuelle og fælles, positive oplevelser, som forebygger kedsomhed og ensomhed, fortæller Theresa Aroha Wollenberg, en af områdelederne for kommunes plejecentre.

ibs