Syv kommuner vil styrke nærværet i ældreplejen

KORT NYT12. JUL 2021 15.51

Syv nordsjællandske kommuner er gået sammen i et nyt projekt, der skal skabe mere nærvær i ældreplejen. Det skal især ske ved, at kommunerne skal skabe stærkere relationer beboere, pårørende og medarbejdere imellem. Det skal fremme en større grad af deling af viden og erfaringer med hinanden. Det skriver TV2 Lorry.

- I Allerød Kommune gør vi allerede rigtig meget for at sikre værdighed for borgerne og for at inddrage de pårørende. Men vi kan altid blive bedre. Det tror jeg, at dette projekt kan bidrage til, da vi kan lære meget af hinanden på tværs af kommunegrænserne, siger, Jesper Holdflod Pallesen (S), formand for Sundhed-, Velfærd-, og Beskæftigelsesudvalget i Allerød, der er en af de syv deltagerkommuner.

Udover deling af viden og erfaringer vil kommunerne også arbejde med større inddragelse i valg af aktiviteter, flytning til plejebolig og tidligere støtte til demensramte. Projektet løber over det næste år og er blevet tildelt 12,6 mio. kr. af Social- og Indenrigsministeriet. De syv deltagerkommuner er Allerød, Halsnæs, Helsingør, Hørsholm, Hillerød, Fredensborg og Gribskov.

mh