Sydjysk eks-regionspolitiker fra LA stiller nu op for NB
Tidligere regionspolitiker Marianne Mørk Mathiesen skifter fra LA til NB og stiller op til Folketinget.

Sydjysk eks-regionspolitiker fra LA stiller nu op for NB

Socialdemokrater i Guldborgsundkredsen må ud i ekstra stemmerunde. Mangeårig V-politiker fra Viborg klar til opstilling.

I Sydjyllands Storkreds får Nye Borgerlige nu en tidligere regionspolitiker fra LA på stemmesedlen. Ifølge JydskeVestkysten stiller Esbjerg-lægen Marianne Mørk Mathiesen nu op efter en pause i politik. Hun stillede ikke op til regionsrådet ved KV21, men det gør hun så til folketingsvalget, og det sammen med Pernille Vermund, der ved FV19 fik et tillægsmandat netop her. 

En stemme for lidt indkasserede Thorkild Holmboe-Hay for at kunne vinde afstemningen i første runde om at blive ny folketingskandidat for S i Guldborgsundkredsen. Ifølge Folketidende må de 391 stemmeberettigede ud i en ny runde for at vælge mellem Holmboe-Hay og Caroline Holdflod.

De to fik henholdsvis 49,75 pct. og godt 30 procent af de afgivne stemmer, mens Jonas Guldberg Knudsen fik lige under 20 og dermed er skilt fra. Vinderen skal efterfølge den mangeårige MF Lennart Damsbo-Andersen.

En nuværende regionspolitiker, der søger mod Folketinget, finder man nu i Skivekredsen, hvor Venstres bestyrelse indstiller, at Ib Bjerregaard bliver den nye kandidat, som skal efterfølge den rigsretsdømte minister og forhenværende MF Inger Støjberg. Bjerregaard er medlem af af regionsrådet i Region Midtjylland, tidligere amtsrådsmedlem og tidligere medlem af Viborg byråd. Han skal vælges på et opstillingsmøde 4. juli, oplyser Skive Folkeblad.