DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Syddanmarks bygninger og bilflåde bliver grønnere

100 nye ladestandere til fri brug også for patienter og pårørende.

SYDDANMARK: Det skal være mere tilgængeligt at blive en del af den grønne omstilling i Region Syddanmark. Derfor opstiller regionen flere ladestandere til elbiler ved de syddanske sygehusenheder, ved regionshuset og hos Ambulance Syd.

Der opstilles 160 nye ladestandere til tjenestebiler, og godt 100 ladestandere, som kan bruges af både medarbejdere, patienter og pårørende, bliver etableret i år, oplyser regionen. Netop udbredelsen af lademuligheder er et af de nøgleområder, elbilkommissionen i forrige uge fremhævede som en forudsætning for at fremme udbredelsen af elbiler. 

- Hvis man skifter fra en almindelig bil til en elbil, kommer man ikke langt, hvis den ikke kan blive ladet op. Derfor er jeg glad for, at Region Syddanmark hjælper med at etablere en ordentlig lade-infrastruktur på alle sine matrikler, så elbiler bliver et lettere og reelt valg for flere, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Anlægs- og innovationsudvalget.

Endnu flere af regionens tjenestebiler skal samtidig til at køre på el. Forventeligt bliver mindst 20 tjenestebiler i år udskiftet med elmodeller, og alle skal være udskiftet frem mod 2030.

Som endnu et led i den grønne omstilling forventer kommunen også at have afsluttet sin udvidelse af solceller på sygehustagene. De er i løbet af det seneste knapt et år udvidet med ca. 12.000 m2 ekstra solceller. Alle anlægsinvesteringerne sker som følge af det suspenderede anlægsloft ovenpå coronakrisen.

ibs