Nyt OUH kan blive yderligere forsinket:
Syddanmark varsler dagbøder til entreprenør der kan løbe op i millioner

KORT NYT14. JUN 2022 11.48

SYDDANMARK: To gang tidligere er Nyt OUH blevet udskudt, og nu ser det ud til, at aflevering i november 2023 heller ikke kan realiseres på grund af mangel på arbejdskraft. I stedet kan byggeriet formentligt først afleveres tidligst i 2024. Det får nu Region Syddanmark til at varsle dagbøder overfor det italienske konsortium Odense Hospital Project Team (OHPT), som er totalentreprenør på projektet. Boden kan i yderste konsekvens løbe op i to mio. kr., skriver Fyens.dk

- Det er almindelig god projektledelse at varsle dagbod i den situation, vi står i. Entreprenøren har varslet forsinkelse, uden at vi kender årsagerne, så for ikke at tabe retten til at give en dagbod, hvis årsagen ligger på entreprenørens side, så er man forpligtet til at sende dagbodsvarsel, siger Kenneth Holm, der er vicedirektør i projektorganisationen for Nyt OUH.

Vicedirektøren fortæller, at man fortsat venter på dokumentation fra OHPT omkring en eventuelt forsinkelse, før man kan tage stilling til bodbetaling. Derfor forventer han, at sagen først vil finde frem til regionsrådets bord efter sommerferien. Kenneth Holm understreger dog, at man fra regionens side også har forståelse for, at det er svære tider at være totalentreprenør i. 

 

amp