Syddanmark støtter Odenses kultur mod unge i mistrivsel

KORT NYT13. JUL 2021 12.26

ODENSE / SYDDANAMRK: Region Syddanmark støtter Odenses Kulturmaskinens projekt "Mental trivsel gennem håndarbejde og håndværk", som skal starte til september, med 275.000 kr. Projektet er målrettet unge studerende på 18-25 år, som i en periode oplever mistrivsel og har brug for et pusterum, hvor fokus er på kreativitet og fællesskab. Det sker med ugentlige arrangementer på kreative værksteder, hvor de unge bl.a. præsenteres for at hækle, brodere, omforandre genbrug, designe mønstre og arbejde med ler.

Det kan nemlig skabe livsglæde, trivsel og mental sundhed at blive en del af gode fællesskaber. De unge, som projektet er henvendt til, skal ikke have et særligt talent for et bestemt håndværk, for det handler om at blive optaget af noget - at have eller udvikle en passion. 

- Kulturlivet, foreninger, de mange fællesskaber - alt dette er kernevelfærd, som er helt uundværligt for os som mennesker. Vi ved, at det styrker både den fysiske og mentale sundhed, når vi oplever fællesskaber og aktiviteter med andre, og det er så vigtigt, at Odense Kommune har fokus på denne del af velfærdsopgaven. Derfor er jeg også stolt over, at Region Syddanmark kan se værdien i Kulturmaskinens kommende projekt og valgt at støtte med et fornemt beløb, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

 ibs