DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Syddanmark politianmeldes efter fikserings-dom

KORT NYT4. FEB 2021 8.45

SYDDANMARK: Efter at Højesteret i går, onsdag, slog fast, at Region Syddanmark har handlet imod menneskerettighederne ved at tvangsfiksere en dømt patient i ni måneder, oplyser mandens advokat til Fyens Stiftstidende, at han politianmelder regionen.

Manden havde krævet 3,5 mio. kr. i erstatning, men skal kun have 250.000 kr. af regionen, afgjorde Højesteret. Derfor vil advokaten, Claus Bonnez, have sagen efterforsket af politiet, så de ansvarlige kan strafforfølges, fortæller han til avisen.

- Højesteret har gjort, hvad Højesteret kan gøre, nemlig at give en erstatning. Den siger, at der er sket en krænkelse af artikel tre, og giver en historisk stor erstatning. Men Menneskerettighedsdomstolen siger, at når der er formodning om, at artikel tre er krænket, skal man efterforske og forsøge at strafforfølge dem, der er ansvarlige. For ellers får man "impunity" (straffrihed, red.), hvor man kan slippe ustraffet af sted med at krænke artikel tre - og det må man ikke, siger Claus Bonnez, der derfor politianmelder regionen.

ibs