Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Svendborg vinder Team Danmarks talentpris

Som den første kommune i landet implementerer Svendborg Team Danmarks koncept for idrætsskoler på alle kommunens folkeskoler

SVENDBORG: Det betyder, at alle eleverne i 0. til 6 klasse får seks ugentlige idrætstimer. Sideløbende dokumenterer Svendborg-projektet - verdens største forskningsprojekt af sin art - effekterne af børns fysiske aktivitet. Elitesekretariatet i Svendborg har været drivkraft både i udviklingen af kommunens idrætsskoler og i den internationalt anerkendte forskning. Team Danmarks talentpris i 2011 går derfor til Elitesekretariatet i Svendborg Kommune.

Elitesekretariatet har været en helt central drivkraft i at forbedre talentudviklingen i området. Jannie Kaae, Martin Andersen, Mette Skov Hansen og Gitte Minor fra Elitesekretariatet har siden 2008 været foregangspersoner i at udvikle det lokale idrætsskoletilbud og for at skabe evidens for de sportslige- og sundhedsmæssige positive effekter af øget idræt i folkeskolen.

Det var en glad og stolt Jannie Kaae fra Svendborgs Elitesekretariat, der modtog prisen ved showet 'Sport 2011' i Herning.

- Vi er utroligt glade for den anerkendelse Svendborg får med prisen. Det viser, at landstrænerne og sportscheferne kan se den store værdi, som idrætsskolerne skaber. For os er det en helt ny måde at se talentudvikling på, hvor den aldersrelaterede træning er grundstenen. Og vi stopper ikke her. Vi håber selvfølgelig, at idrætsskolerne kommer til at vokse endnu mere. For vi ved det virker.

Svendborg Kommunes ekstraordinære indsats med aldersrelateret træning til alle styrker børnenes sportslige og sundhedsmæssige fundament. Kommunen sikrer således både sundere og ifølge den seneste forskning også klogere og mere indlæringsparate børn. Og samtidigt får de børn, der vil afprøve deres talent i sporten, de helt rigtige redskaber med i rygsækken.

Formands-appel: Følg trop
Og netop den kombination betyder meget for Team Danmarks formand, Carl Holst.

- Elitesekretariatet i Svendborg har på få år skabt en landsdækkende interesse for effekten af idræt i skolen. De har sat en tyk streg under, at mere og bedre idræt til vores børn betaler sig. Vi får sundere børn. På idrætsskolerne er de stærkere, har færre rygproblemer og har 45 pct. mindre risiko for at få sukkersyge. Alene den øgede sundhed rummer jo et stort samfundsøkonomisk potentiale. Samtidigt betyder de ekstra idrætstimer og det øgede fokus på talenterne, at flere børn får mulighed for at se, hvor langt deres talent i sporten rækker. Jeg er ikke i tvivl om, at der både er store samfundsøkonomiske gevinster og bedre sportslige resultater i udsigt, hvis flere kommuner følger Svendborgs eksempel og giver alle børn fra 0. - 6. klasse mere og bedre idræt i skolen.

Elitesekretariatet i Svendborg Kommune vandt i år afstemningen foran Dansk Svømmeunion og Dansk Håndbold Forbund, der også var nomineret til prisen.

Om Team Danmarks talentpris:
Team Danmark uddeler hvert år talentprisen for at hylde initiativer, der styrker udviklingen af danske sportstalenter. Prisen går til en atlet, en klub, en træner, en sportschef, en kommune eller andre, som i løbet af det seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for at styrke talentudviklingen i dansk elitesport.

Talentudvikling er en central del af Team Danmarks arbejde. En veltilrettelagt og vidensbaseret talentudvikling er forudsætningen for, at Danmark også i fremtiden kan levere store internationale resultater.

Sidste år var det Dansk Golf Union, der fik talentprisen for de historisk gode resultater i år, som kom i kølvandet på det særlige talentprojekt 'Creating Winners'.

Foto: http://www.flickr.com/photos/usaghumphreys/6205977188/sizes/z/in/photostream/

lcl