DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Sundhedsstyrelsen: Vaccinerede kan med ro i maven kramme igen
Indtil videre er 361.624 personer færdigvaccineret, hvilket svarer til 6,2 pct. af befolkningen. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen: Vaccinerede kan med ro i maven kramme igen

Færdigvaccinerede kan godt give kram eller holde i hånd med deres familie, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.
28. MAR 2021 18.22
TEMA: Corona

En anbefaling om at holde fysisk afstand med andre har været en central del af kampen mod coronavirus det seneste år. Indtil nu har anbefalingen også været gældende, selvom man er færdigvaccineret, men nu har Sundhedsstyrelsen besluttet at lempe en anelse.

Styrelsen dropper sin anbefaling om, at færdigvaccinerede skal holde afstand, når de opholder sig derhjemme. Det skriver DR.

Ændringen betyder, at der ifølge Sundhedsstyrelsen ikke er noget i vejen for at sidde tæt eller give et kram til andre, der er færdigvaccineret, eller personer uden øget risiko for covid-19.

Fortsat afstandskrav i det offentlige rum

Årsagen er, at vaccinerne har vist en rigtig godt effekt, fortæller Helene Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

- Det gælder for eksempel beboeren på plejehjemmet, som nu kan få besøg af sit barnebarn eller oldebarn og både give dem et kram og holde i hånden, fordi de som vaccinerede har en rigtig god beskyttelse, siger Helene Probst til DR.

Den lempede anbefaling er gældende for alle, som har fået andet og sidste stik for mindst 14 dage siden. Risikogruppen omfatter personer over 65 år eller for eksempel personer med kroniske sygdomme.

Anbefalingen om at holde to meters afstand til andre mennesker er også fortsat gældende i det offentlige rum, selvom man er færdigvaccineret.

Ritzau