Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sundheds- og Omsorgschefer skal smage på virkeligheden

De øverste chefer i Århus skal prøve livet som nattevagt eller plejehjemsbeboer - en enkelt uge

AARHUS: En nattevagt på lokalcentret og et døgn i en plejebolig. Det er to af de oplevelser, de øverste chefer i Sundhed og Omsorg får i løbet af ugen, når de tager 'i marken' for at opleve medarbejdernes og beboernes hverdag.

Direktør Hosea Dutschke møder mandag 6. juni kl. 22.45 hos natsy-geplejersken i plejeboligerne i Ankersgade 21, hvorefter han følger nattevagtens arbejde.

Kirstine Markvorsen, chef for Omsorg og Udvikling, får lejlighed til at sætte sig ind i borgernes situation, når hun torsdag 9. juni kl. 8.00 indlogerer sig i 24 timer i en plejebolig på Kongsgårdsvej i Viby.

Rådmand Dorthe Laustsen skal i praktik forskellige steder i ugens løb, bl.a. på Lokalcenter Sabro og i Sundhedsværkstedet ved Lokalcenter Brabrand.

De øvrige chefer deler praktikken mellem så forskellige områder som Det Kommunale Tilsyn, Lokalcenter Frederiksbjerg, rehabiliteringsindsatsen Grib Hverdagen, Tværgående Visitation og Center for Center for Syn og Hørelse.

Sidste år var cheferne også en uge i marken, og det gav dem så meget inspiration og gode ideer til konkrete forbedringer, at de slet ikke var i tvivl om, at arrangementet skulle gentages i år.

mou