Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Succes med digitale valg

FV 11 For første gang afvikler Holbæk Kommune digitalt valg på samtlige 14 valgsteder i forbindelse med Folketingsvalget
15. SEP 2011 17.24

HOLBÆK: Morgenstundens mindre startvanskeligheder i Tuse og St. Merløse er nemlig for længst løst og vælgerne oplever stor effektivitet. På de mindre valgsteder er der således opstillet et valgbord, hvor valgkortene scannes, samtidig med at stemmesedlen udleveres - så borgerne hurtigt kan gå i valgboksen. Og på de større valgsteder kan vælgerne - efter at have fået indscannet deres valgkort - gå direkte til et ledigt valgbord og få udleveret deres stemmeseddel.

Dermed undgår vælgerne generelt kø og unødig ventetid. Og den kendsgerning glæder borgmester Søren Kjærsgaard, der her på valgdagen turnerer rundt til alle kommunens valgsteder:

- P.t. har jeg nået at besøge ni valgsteder. Og på samtlige besøg har jeg ved selvsyn konstateret, at tingene fungerer perfekt. På min vej er jeg således udelukkende stødt på en god valgstemning og forventningsfulde vælgere, der har kunnet fokusere på, hvor de nu engang skulle sætte deres kryds, forklarer Søren Kjærsgaard.

God debut hele vejen rundt
Også fra Holbæk Kommunes centrale valgsekretariat tilkendegiver man, at der er styr på elektronikken:

- Vi er løbende i kontakt med vores kolleger ude på valgstederne, der bekræfter det positive indtryk. Til trods for at det er første gang, at mange for alvor prøver kræfter med de digitale valglister, så går det, som det skal, fastslår Lene Agregaard der er fagligt ansvarlig for det digitale valg.

Holbæk Kommune afprøvede med stor succes de digitale valglister på fire valgsteder ved kommunalvalget i 2009.