Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Styrelse skal skubbe gang i OPP

Myndigheder og private virksomheder kan nu hente hjælp hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at oprette offentlig-private partnerskaber
19. AUG 2011 14.38

Regeringen forsøger nu at sætte yderligere skub i offentlig-private partnerskaber (OPP) ved at oprette et nyt kontaktpunkt. Myndigheder og private virksomheder kan fremover hente hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, skriver Økonomi- og Erhvervsministeriet.

- De danske erfaringer med OPP er gode, men relativt få. Det har medført en usikkerhed om, hvordan et offentligt-privat partnerskab bliver mest effektivt. Jeg er glad for, at det nu bliver nemmere at komme godt i gang med et partnerskab, så myndigheder og virksomheder kan høste de økonomiske fordele, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Kontaktpunktet er en del af regeringens styrkede indsats for OPP, der skal gøre det lettere at etablere partnerskaber og høste de økonomiske fordele, som et OPP kan give. Kontaktpunktet giver myndigheder og virksomheder svar på en række grundlæggende spørgsmål om OPP - eksempelvis hvornår det er en god idé at lave et OPP. Kontaktpunktet samler også de danske erfaringer på området.

Et OPP betyder, at den private virksomhed varetager anlæg, vedligeholdelse og løbende drift af et offentligt anlægsprojekt. I visse OPP-projekter står den private part også for finansieringen. OPP kan for eksempel bruges ved etablering og drift af skoler, kontorbygninger og sygehuse.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/ethorson/with/122310358/