Studenter fra vestegnen er hurtigst i gang med at studere
Andel af elever, der gik i gang med en uddannelse tre måneder efter gymnasiet.

Studenter fra vestegnen er hurtigst i gang med at studere

Kun 13 pct. af de unge, som forlod gymnasiet i 2021, fortsatte direkte på en uddannelse. Det er rekordfå.

Der er stor forskel på, om de unge i en kommune fortsætter direkte med studierne efter endt studentereksamen, eller om de vælger at holde et eller flere sabbatår. 

Studenter fra Vestegnen ligger i den absolutte top, når man ser på, hvem der fra 2021-årgangen straks gik i gang med en ny uddannelse, oplyser Danmarks Statistik.

Ishøj er på førstepladsen med 36 pct. efterfulgt af Brøndby med 28 pct. og Albertslund med 25 pct.

I den modsatte ende finder man tre af Aarhus' omegnskommuner: Odder med 5 pct., Favrskov og Skanderborg med 6 pct. af årgangen fra 2021.

Indvandrere hurtigt i gang

For landet som helhed var det kun 13 pct. af de nybagte studenter, der sidste år straks gik i gang med at studere. Det er rekordfå og et fald på ti pct. i forhold til 2020, hvor 15 pct. gjorde det samme. I forhold til ti år tidligere i 2011 er det et fald på 48 pct. - dengang gik 25 pct. straks i gang med at læse.

Den høje andel på Vestegnen kan hænge sammen med, at her bor mange indvandrere og efterkommere. De er nemlig langt mere tilbøjelige til at springe over sabbatår end etnisk danske unge - 35 pct. af de mandlige indvandrere og 32 pct. af de kvindelige gik direkte videre til studier mod kun henholdsvis 12 og 10 pct. af de etnisk danske unge.

Mens flest mænd går direkte videre til studier, har det i tidligere årgange vist sig, at det efter to år er flest kvinder, som er i gang med at læse, oplyser Danmarks Statistik.

ak