Strenge straffe for overfald på vidne i sag fra opholdssted

Fem gange fængsel og tre gange udvisning for vold mod pædagogmedhjælper, der havde anmeldt overfald på sin arbejdsplads.
13. SEP 2021 13.27

ODENSE: Fem mænd er idømt ubetingede fængselsstraffe i den høje ende for et groft overfald med knivstik og spark på en pædagogmedhjælper, der tidligere havde anmeldt en af de fem for at have overfaldet ham med en peberspray på det opholdssted, hvor han arbejdede. Tre af de dømte er tillige udvist, og yderligere en har fået en advarsel om udvisning.

Hovedmanden i afstraffelsen, den 22-årige Sahal Jaafe, er idømt tre og et halvt års fængsel og udvisning for bestandig. Han er blandt andet dømt for at have knivstukket den overfaldne.

Næsthårdeste straf er tre års fængsel og udvisning i seks år til 18-årige Abdi Ismail Adan-Guud, som var den, der overfaldt pædagogmedhjælperen på opholdssstedet. Dette indgår i straffen.

Yderligere er den 22-årige Khalid Ali Osman idømt to og et halvt års fængsel og udvisning for bestandig. Desuden er den 19-årige Ali Khalif idømt halvandet års fængsel, og den 23-årige Abdilkamil Abdullah idømt et års fængsel samt advarsel om udvisning.

Straffene bærer præg af at overfaldet skete i en en skærpet strafzone, der var indført efter et drab i Vollsmose. Alle tre udvisningsdømte har anket dommen på stedet. De to andre har endnu ikke taget stilling.

Passet op kort før retssag

Overfaldet på pædagogmedhjælperen skete kort før sagen om overfaldet på opholdsstedet skulle for retten. Pædagogmedhjælperen blev passet op af de fem mænd, da han havde parkeret for at aflevere sin fireårige datter til dennes mor, forklarede han i retten.

Pædagogmedhjælperen beskrev i retten overfaldet "som hyæner der overfaldt et bytte". Han blev knivstukket to gange og desuden slået, sparket og trampet på hovedet.

Om dommen siger anklager Daniel Dokkedahl fra Fyns Politi, at han er meget tilfreds, "fordi den sender et klart og tydeligt signal om, at det nytter noget at vælge retssystemet til, fordi der bliver lyttet og handlet konsekvent mod strafbare handlinger".

- Det er altid alvorligt, når et vidne bliver overfaldet, og det er en skærpende omstændighed, at det er en offentligt ansat person. Ydermere skete det i mandens fritid, mens han var sammen med sin lille datter, siger anklageren.

Ritzau / mk