Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Stor forskel på corona-presset i regionerne

Nordjylland har lukket en sengeafdeling, i Midtjylland og Sjælland er situationen den modsatte.
18. NOV 2020 6.55
TEMA: Corona

Der er stor forskel på, hvor stort presset fra coronaen er i de fem regioner, viser en oversigt fra TV2.

Senest opgjorte antal indlagte er 259 (tirsdag), og indtil videre er professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg "ikke voldsomt bekymret". Der er stadig et stykke op til den kritiske grænse for hospitalsvæsnet.

Situationen region for region er:

  • Region Nordjylland: Kun få coronapatienter. Den nordjyske nedlukning har fået smittetallene til at falde så meget, at Regionshospitalet Hjørring har lukket én af sine corona-sengeafdelinger.
  • Region Syddanmark: Ikke presset. Regionen ligger på det første af ti trin i sin beredskabsaktivering og kan "sagtens håndtere situationen", siger regionsdirektør Jane Kraglund.
  • Region Hovedstaden: Ikke specielt presset. Regionen ligger "i toppen af første trin ud af i alt fem", siger vicedirektør Kristian Antonsen fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
  • Region Midtjylland: Stigende pres. "Vi balancerer på en knivsæg" siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen fra Hospitalsenhed Vest, og også i øst er man tæt på at skulle skrue ned for anden aktivitet.
  • Region Sjælland: Tæt på grænsen. Endnu er der ikke aflyst operationer, men den aktuelle situation vurderes dagligt, oplyser sundhedsdirektør Leif Panduro Jensen.

mk