SØNDERBORG: Landdagen i Kiel har i enighed markeret, at den støtter Sønderborgs kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Samtidig opfordres delstatsregeringen til aktivt at støtte ansøgningen.
- Lykkes bestræbelserne, vil det styrke den kulturelle infrastruktur og den interkulturelle dialog i Region Sønderjylland-Schleswig, hedder det i udtalelsen fra den enige Landdag i Kiel.
Allerede i marts var der positive bemærkninger i Landdagen, da Sydslesvigske Vælgerforening (SSW) opfordrede til støtte, og ministerpræsident Harry Peter Carstensen (CDU) har også i sommer skrevet til Sønderborg Kommune, at han støtter kandidaturen.
Anke Spoorendonk fra SSW har ved flere lejligheder støttet Sønderborgs kandidatur ved at fremhæve den som en enestående chance for den dansk-tyske region til at vise Europa og resten af verden, at to kulturer kan samarbejde, selv om det ikke altid har været sådan. Hun har også foreslået, at kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt, Sønderborg, inviteres til Kiel til en høring, hvor politikerne kan komme med ideer til projekter, der kan underbygge støtten fra Kiel.
Ordførere fra andre partier i Landdagen hæftede sig bl.a. ved, at titlen som Europæisk Kulturhovedstad vil gavne hele regionen, ikke mindst erhvervslivet og turisterhvervene.
Ansøgning til EU
Kulturhovedstadssekretariatet i Sønderborg har netop indsendt en Interreg-ansøgning til EU om støtte på 3,2 mio. kr. til arbejdet med kandidaturen. Alle de sønderjyske kommuner og tre tyske administrationer har bidraget til medfinansiering af ansøgningen til det grænseoverskridende projekt.
Omkring 30 fokusgrupper er i gang med at generere og udvikle projekter til det program, der skal ledsage ansøgningen om at blive Europæisk Kulturhovedstad.
Den 2. og den 9. november holdes der i henholdsvis Sønderborg og Flensborg ungdomskonferencer, hvor målet er at høste de unges visioner om Kulturland Sønderjylland-Schleswig og høre om, hvordan de kan bidrage til at skabe en sprudlende og grænseoverskridende grænseregion.
cgt
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.