DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Støtte til 43 ud af 120 kunstprojekter i samarbejde med erhvervsliv
”Alive Festival” i Thy modtager i år 250.000 kr. fra Den Jyske Kunstfond.
Foto: Richo Lund Hald

Støtte til 43 ud af 120 kunstprojekter i samarbejde med erhvervsliv

Iværksætteri puster liv i kunst-virksomheder over hele Danmark.
23. NOV 2020 15.15

De Regionale Kunstfonde - Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond - har netop tildelt over syv mio. kr. i støtte til i alt 43 projekter, oplyser Kulturministeriet.

Projekterne spænder vidt fra en teaterkrønike på Lolland-Falster og et omrejsende trykkeri ved Svendborg på Fyn til musikundervisning med instrumenter, der finder inspiration i oldtiden, i Vejen i Syddanmark og en ny festival, "Alive Festival", i Thisted i Vendsyssel.

Fælles for de projekter, som de Regionale Kunstfonde støtter, er, at det er initiativer inden for kunst og kultur, hvor kunstvirksomheder indgår samarbejder med erhvervslivet, og hvor der er fokus på at udvikle, styrke og fremme en bæredygtig og nyskabende forretningsudvikling.

Øernes Kunstfond modtog i alt 52 ansøgninger, hvoraf 13 projekter modtager støtte. Den Jyske Kunstfond har modtaget i alt 68 ansøgninger, hvoraf 30 projekter nu har fået besked om, at de modtager støtte.

Eksempler på støttede projekter:

”1944, Monica Wickfeld” – teater om en heltinde på Sydhavsøerne, 500.000 kr.
En omrejsende teaterkrønike i samarbejde med kommuner, erhvervsliv, foreningsliv og lokale på Lolland-Falster. I anledning af 75-året for Danmarks Befrielse aktualiserer krøniken godsejerfrue Monica Wickfeld, som blev ledende i modstandskampen i Danmark under 2. verdenskrig.

”Sol Sammen 2021” – kunstnerdrevet udstillingssted i fiskerihavnen i Nexø, 100.000 kr.
Udstillingsstedet "Sol Nexø" på Bornholm vil forbedre rammerne for samarbejder mellem kunstnere og Bornholms lokale erhvervsliv, industri og borgerne.

Se samlet liste over støttede projekter - Den Jyske Kunstfond og i Øernes Kunstfond.

ka