Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Støtte til 23 projekter på 14 mindre øer

3,1 mio. kr. er fordelt i 12 kommuner og skal hjælpe til at fastholde og måske tiltrække nye beboere på øen - og til at skabe vækst
7. JUL 2011 11.19

I alt 23 projekter får støtte på samlet 3,1 mio. kr. 14 projekter er tildelt støtte på tilsammen 1,4 mio. kr., og ni projekter er tildelt lån for tilsammen 1,8 mio. kr., oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Flere steder går pengene til at forbedre det lokale forsamlingshus eller beboerhus. Andre øer er tildelt penge, som kan forbedre produktions- eller personalefaciliteterne på lokale virksomheder.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) siger:
- Jeg er glad for at kunne støtte de forskellige initiativer på de små øer. Aarø vil etablere røgeri og fiskehandel på havneområdet, Skarø vil gerne have udstyr til at lave flere serier af den lokale Is fra Skarø, og Orø vil gerne have et køkken, hvor de kan servere Orø-specialiteter for turisterne.

Også til sammenslutningen
- Det er meget fint, at ø-samfundene har ideer til, hvordan de fastholder arbejdspladser og holder liv i turismen på øerne, og at de tager initiativ til at føre ideerne ud i livet. Samtidig er jeg glad for at kunne støtte vedligeholdelsen af beboerhuse og forsamlingshuse så forskellige steder som Anholt, Bjørnø og Avernakø. Ofte er de huse jo helt centrale mødesteder for øboerne.

To af tildelingerne går til Sammenslutningen af Danske Småøer, så pengene kommer mere end en ø til gode.

Der er to ansøgningsrunder årligt til ø-puljen. Disse tildelinger vedrører den første ansøgningsrunde.

ka