Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Større overskud og mindre CO2-udledning i Aarhus Havn

Aarhus Havn kom i 2019 ud med et 12 mio. kr. større overskud end i 2018, mens man samtidig formåede at mindske virksomhedens CO2-udledning.
2. APR 2020 13.38

AARHUS: Aarhus Havn har præsenteret et overskud for 2019 på 84 mio. kr., hvilket er 12 mio. kr. mere end året før, mens man samtidig har formået at sænke virksomhedens CO2-udledning med 15 pct. i 2019, oplyser havnen.

Overskuddet er kommet via en stigning i den samlede godsomsætning, en tredobling af væksten i arealudlejningen i forhold til et normalt år og en stigning i de finansielle indtægter, fremgår det af regnskabet. 

Derudover har Aarhus Havn haft et stort fokus på infrastruktur og bæredygtighed på havnen. Aarhus Havn har opnået store reduktioner i CO2-udledningen på bugserbådene, dieselbiler og fyringsolie og har dermed sænket sin samlede udledning. 

- Vi har for første gang nogensinde fået kortlagt vores egen CO2-udledning for hele virksomheden og parallelt med det arbejde, har vi nedbragt vores udledning med hele 15 pct. på et enkelt år. Det er virkelig en god og hurtig udvikling på et vigtigt område, siger kundechef Nicolai Krøyer.

esl