Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Statslig natur- og miljøovervågning skåret ned

KTC advarer mod, at statens besparelse bliver kommunal udgift
KORT NYT25. MAJ 2012 8.56

Bestyrelsesmedlem i KTC – de tekniske chefer – Søren Gais Kjeldsen, der er direktør for Teknik & Miljø i Holstebro, advarer nu kommunerne mod selv at punge ud til natur- og miljøovervågning, som staten skulle stå for i det nationale program NOVANA.

Det er nemlig, hvad der sker for tiden i flere kommuner. Ifølge Gais Kjeldsen sparer staten pengene, og flere kommuner begynder selv at overvåge naturen, og det har aldrig været meningen, at kommunerne skulle lave den slags opgaver uden at få pengene til det, skriver Teknik & Miljø.

Ifølge KTC var der i NOVANA 2004-09 afsat omkring 275 mio. kr. suppleret med cirka 130 mio. kr. fra amternes regionale overvågning. Efter statens standardsparekrav gennemføres der nu overvågning uden for kommunalt regi for ca. 258 mio. kr. Det svarer rundt regnet til en halvering.

Kommunerne er afhængige af nøjagtige data fra NOVANA om, hvordan naturen og miljøet har det for at kunne udføre professionelt myndighedsarbejde – fx. i forbindelse med landbrugsgodkendelser.

ka