Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Statsforvaltningen frikender Mogens Gade

Statsforvaltningen har netop offentliggjort sin afgørelse i sagen om borgmesterens håndtering af en sag om madordning for ældre i Jammerbugt

Af Thea Storm Pedersen

JAMMERBUGT: Statsforvaltningen har netop offentliggjort en afgørelse, der frikender Jammerbugts borgmester Mogens Gade (V).

Mogens Gade blev i august 2010 trukket i Statsforvaltningen for sin håndtering i økonomiudvalget af den fremtidige madordning for ældre i Jammerbugt. Det var det store mindretal anført af formand for Socialdemokraterne i Jammerbugt, Ole Stavad, som undrede sig over, at Mogens Gade i sin egenskab af formand for økonomiudvalget havde tilføjet en tillægsbevilling på otte millioner til fratrædelsesordninger for køkkenpersonale, som ikke var blevet præsenteret i økonomiudvalget.

Socialdemokraterne og SF i Jammerbugt rettede efterfølgende en klage over borgmesterens håndtering af sagen til Statsforvaltningen.

Dengang sagde Stavad til DR Nordjylland:
- Og vi mener, vi er forpligtiget til at klage, når noget efter vores mening går så ravruskende galt i forhold til den måde et demokrati fungerer på.

Nu har Statsforvaltningen altså slået fast, at Mogens Gade ikke har handlet i strid med reglerne i forhold til loven om kommunernes styrelse under behandlingen af det pågældende dagsordenspunkt.

Fakta:
Statsforvaltningen kan ikke udtale sig om hensigtsmæssigheden af fremgangsmåden.

Statsforvaltningen oplyser desuden, at der i udtalelsen ikke er taget stilling til lovligheden af den senere indgåede aftale om produktion og udbringning af mad.

Foto: Jammerbugt Kommune