- Vi troede, at strukturreformen ville føre til bedre vilkår for de udsatte, sådan som regeringen lovede. Men hvor der før reformen var en jævn årlig vækst på udsatteområdet i både kommuner og amter, ser vi nu stagnation eller endog tilbagegang, efter at kommunerne overtog amternes opgaver på området, siger rådets formand, Preben Brandt, til Arbejderen.
Rådet for Socialt Udsatte har talt med socialchefer og og set på budgetter i 24 repræsentative kommuner. I 21 af kommunerne siger socialcheferne, at indsatsen ikke er blevet forbedret. Ser man på økonomien har tre af kommunerne haft en direkte tilbagegang, mens mange andre melder om status quo. Kommunerne har til sammenligning oplevet en gennemsnitlig vækst på handicapområdet på 0,4 procent.
Årsrapporten konkluderer på den baggrund, at kommunerne har fået sværere ved at magte opgaverne på udsatteområdet, især omkring alkohol og brugerinddragelse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.