Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Stadsing scorer to års leverancer

22 kommuner - bl.a. fra Fælles Udbud Sjælland og Indkøbsfællesskab Nordsjælland - sparer nu målbart på rengøringsartikler

SJÆLLAND: Udgifterne til indkøb af rengøringsmidler og rengøringsrekvisitter kommer fremover til at fylde mindre i en lang række kommunale budgetter. En ny fælles indkøbsaftale på området træder i kraft 1. september 2011.

Det var virksomheden Stadsing A/S, der vandt udbuddet efter kriteriet 'laveste pris' ved at tilbyde skarpe priser på i gennemsnit 23 pct. under de priser, som de 22 kommuner i dag betaler hos deres nuværende leverandører. Til gengæld er kommunerne forpligtet til at indkøbe deres standard-rengøringsartikler hos leverandøren de kommende to år.

Sparer ca. 2,7 mio. kr. om året
Ud fra kommunernes hidtidige forbrug af rengøringsartikler er der med den ny indkøbsaftale samlet set skabt et potentiale for prisbesparelser på ca. 2,7 mio. kr. om året.

- De kommunale samarbejder på indkøbsområdet har gennem flere år været en stigende succes. Den nye aftale er endnu et skridt i denne retning, hvor vi som kommuner kan reducere i driftsomkostningerne uden, at det rammer de kommunale velfærdsområder på servicen. Det er således en god SKI-aftale, som jeg håber, vil få god opbakning, siger kommunaldirektør Per Røner, Stevns.

Den fælles indkøbsaftale på rengøringsartikler er udarbejdet af repræsentanter fra Fælles Udbud Sjælland og Indkøbsfællesskab Nordsjælland i samarbejde med SKI, der praktisk har gennemført udbuddet efter opfordring fra kommunerne.