DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Stadig flere coronasmittede og yderligere stigning på vej

Stadig flere coronasmittede og yderligere stigning på vej

Færre indlagte og det lysner en smule i Nordjylland.
17. NOV 2020 14.41
TEMA: Corona

Antallet af nye smittede er stadig i den høje ende med 1.220 flere det seneste døgn. Ydermere er positivprocenten steget til i dag 1,8 pct. smittede af de 68.750 testede. 

Antallet af indlagte er til gengæld faldet, fra 267 til 259, og også antallet af indlagte på intensivafdeling og i respirator er faldet med henholdsvis tre og en til 41 og 26. Yderligere fire dødsfald er registreret, så det samlede antal afdøde med coronavirus nu er på 768 personer.

Fordelt over landet har Nordjylland generelt oplevet et fald i incidensen, mens kommuner længere sydpå i Jylland har oplevet en stigning. Som det har været tilfældet længe, er stadig kun to kommuner under bekymringsgrænsen på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

I løbet af de næste to uger tegner det til stigende coronasmitte i alle landets regioner, fremgår det af en rapport fra Statens Serum Institut på baggrund af en matematisk model, der estimerer udviklingen. Det bemærkes dog, at estimaterne er behæftet med betydelig usikkerhed.

Ud fra modellen ventes antallet af positive test på landsplan at kunne lande på omkring 1.350 om dagen i starten af december, hvis antallet af test er nogenlunde konstant. Her tages der udgangspunkt i 51.000 test om dagen.