DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Stabile coronatal - 73 nye er smittet

Stabile coronatal - 73 nye er smittet

En rigtig positiv udvikling, siger forsker. Kun Rødovre, Aarhus og Silkeborg har nu halvkritiske tal.
28. AUG 2020 14.50
TEMA: Corona

73 nye var testet positiv for covid-19 det seneste døgn, da Statens Serum Institut gjorde tallene op fredag. Dermed ligger antallet af nye smittede for sjette dag i træk under 100.

Antallet af indlagte er samtidig steget med to til 21, og der er fortsat to i respirator på intensiv afdeling. 

Af de 73 nye smittede fandt man ti i København, syv på Frederiksberg, fem i Lyngby-Taarbæk, fire i Hvidovre samt tre i Odense, Silkeborg og Hjørring.

Resten havde færre eller ingen. Rødovre, som har været hårdest ramt af corona den seneste uge, havde to.

Ser man på antal smittede den seneste uge pr. 100.000 indbyggere, er blot tre kommuner nu over 20. Det er

  • Rødovre 37,0 (15)
  • Aarhus 26,9 (94)
  • Silkeborg 26,5 (25)
Tester for at teste?

Tallene bekræfter billedet af, at der er godt styr på smitten i Danmark, vurderer Peter Kamp Busk, der er lektor i medicinalbiologi på Roskilde Universitet.

- Det er en rigtig positiv udvikling, vi har set på det seneste. Der er godt styr på smitten i samfundet, og det kunne tyde på, at man er blevet mere bevidste om at holde god afstand og have god hygiejne, siger Peter Kamp Busk til Ritzau.

Han hæfter sig ved, at der er blevet 23.446 personer det seneste døgn, men ud af den gruppe er kun 0,3 testet positive. Et lignende billede er set på det seneste, og der bør ifølge Peter Kamp Busk være en debat om, hvorvidt den omfattende teststrategi er pengene værd.

- Det virker efterhånden som om, at man bare tester for at teste. Vi bør overveje, om det er pengene værd, at vi tester så bredt i befolkningen. Flere af de udbrud, der har været, er blevet opdaget, fordi folk har symptomer, og ikke på grund af den brede testning. For mig at se giver det meget mere mening at teste de personer, som har symptomer eller er i risikogruppen, siger Peter Kamp Busk.

Restriktioner ophævet i Aarhus

I Aarhus blev de særlige coronatiltag fredag ophævet, så de unge på ungdomsuddannelser igen kan komme i skole hver dag, og så barer og cafeer igen kan holde åbent som i resten af landet. 

Da der stadig er et forhøjet antal smittede i kommunen, opfordrer sundhedsmyndighederne dog til fortsat skærpet opmærksomhed på retningslinjer og anbefalinger.