DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
Spidser blandt små og nye lister

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater hos KD i Kerteminde, en ny lokalliste i Solrød, den midtjyske Psykiatrilisten. Og så er der et nyt valgforbund i Næstved.
9. FEB 2021 12.10
TEMA: KV21

Der er landsdækkende partier, der stiller op til KV21 i alle eller næsten alle kommuner. Og så er der partier - og lister for den sags skyld - der i årevis har domineret så meget lokalt, at det blot bliver et spørgsmål om valgsejrens størrelse.

Men så er er også de små landsdækkende partier, helt eller næsten nye lokallister, og de partier, som de fleste steder er store, men i enkelte kommuner er ganske små. Flere af den slags har også valgt deres spidskandidater.

I Region Midtjylland var der ved KV17 en nyskabelse i Psykiatrilisten, der kom i regionsrådet med Mikkel Rasmussen, der siden er blevet afløst af Peter Møller Andersen. Ifølge TV2 Østjylland har listen fire kandidater klar, dog endnu uden udnævnt spids.

I Kerteminde har Kristendemokraterne aldrig været repræsenteret i byrådet, men partiet stiller op nu igen - og med Rise Eskildsen som spids, oplyser Fyens Stiftstidende. Hun har været medlem siden partiets start i 1970 og stillede op ved FV19 - hvor partiet som bekendt ikke kom i Folketinget. Ved KV09 fik KD 28 stemmer i Kerteminde.

I Solrød ser en ny tværpolitisk lokalliste dagens lys, oplyser sn.dk. Christian Nyholm er spidskandidat for VoresSolrød. Mere lokaldemokrati og borgerinddragelse, mere natur, mindre beton, ordentlighed og mere dialog er blandt mærkesagerne.

I Næstved er der aftalt et nyt valgforbund mellem Venstre og DF, oplyser sn.dk. Ved KV17 stod DF alene og fik to ud af de 31 pladser. Venstre var i valgforbund med De Konservative, Nye Borgerlige og LA. De fire partier fik henholdsvis ni, to, nul og nul pladser ud af det samarbejde.

Som vi tidligere har nævnt, så vil K-LA-NB nu ikke have V med længere, og K-spids Rune Kristensen, der på den plads har erstattet veteranen Helge Adam Møller, har kaldt det "ren valgmatematik" ud fra tommelfingerreglen om, at der for små partier kan være mere at hente ved at gå sammen med andre små end med store.