Sommerhusfinte bekymrer oppositionen i Gribskov

KORT NYT6. OKT 2021 12.55

GRIBSKOV: Næsten hver tiende helårsbolig i Tisvildeleje er ubeboet, viser tal, som Danmarks Statistik har trukket for Berlingske. Det bekymrer både beboere i byen og flere lokalpolitikere, som vurderer, at der er tale om en såkaldt sommerhusfinte, hvor køberne ser stort på bopælspligten og reelt bruger husene som sommerhus, fordi det er langt billigere end at købe et sommerhus i den populære kystby.

I Gribskovs kommuneplan står, at byrådet ønsker fokus på, at helårsboliger i byzone faktisk anvendes hele året. Men kommunen fører ikke systematisk tilsyn med, om bopælspligten overholdes, medmindre der kommer klager, oplyser borgmester Anders Gerner Frost (nytgribskov). Han mener, at mange af helårshusene ligger i sommerhusområder, og at ejeren derfor selv kan bestemme.

Det modsiges imidlertid af svar fra forvaltningen, som borgmesterkandidat Trine Egetved (K) har udbedt sig, skriver Berlingske. Ifølge svaret skal der søges om at fravige bopælspligten, også hvis man bor i et sommerhusområde. Flere politikere vil nu have sagen taget op politisk, i første omgang i udvalget for udvikling, by og land.

ak